Élőzenei Bázis, Kiskunfélegyháza
Koncertek minden szombaton más stílusban

A Rocktár Élőzenei Bázis infrastrukturális fejlesztése

 

A projekt során nem építési engedély-köteles felújítási, beruházási, funkcióbővítési munkálatokat végeztünk a Rocktár Élőzenei Bázison. Elkészültek a kiviteli építészeti tervek, az épületet több soron véleményeztettük energetikussal, katasztrófavédelmi szakemberrel, rehabilitációs szakértővel annak érdekében, hogy már a tervezésnél úgy alakítsuk az új közösségi teret, hogy megfeleljen jelentős létszámú közönség egyidejű tartózkodására annak mindenféle törvényi kötelezettségével együtt. Elkészültek a tervezői költségbecslések, valamint a nem építési és speciális kivitelezési tételek esetében beszereztük az egyedi indikatív árajánlatokat. Elvégeztük a szükségletfelmérést, igényvizsgálatot, korábbi tapasztalatokból is építkezve elkészítettük a megalapozó tanulmányt.

A projekt során elsősorban a kiskunfélegyházi és regionális lakosokat kívánjuk megcélozni. Kiemelt célcsoport az igényes könnyűzene iránt érdeklődő, minden korosztályt átfogó közönség és zenetanuló közösség, valamint a képzőművészetek iránt fogékony lakosság. Másodlagos célcsoport az együttműködő civil szervezet, egyesületünk tagjai, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a szolgáltatók, akik részt vesznek programok lebonyolításában.

A pályázat keretében a Plain-Rock Egyesület által működtetett Rocktár Élőzenei Bázis infrastrukturális korszerűsítése megvalósult. A fejlesztés eredményeképpen a 2021-ig 500 fős engedélyezett befogadóképesség 800 főre növekedett az aktuális jogszabályi előírások figyelembevételével, amellyel a közösségi helyen tartható potenciális rendezvények és fellépők köre jelentősen bővült az ország élvonalába tartozó előadókkal is. A megvalósult Cél olyan nagy létszámot befogadó közösségi tér kialakítása volt, amely a térségben egyedül álló módon, nagy létszámban is magas színvonalú szolgáltatásokat tud nyújtani zenei és egyéb közösségi programok megszervezéséhez.

Az első és legfontosabb fejlesztési lépcső a közösségi terek térelválasztó falainak bontásával, a terek egybenyitásával, a színpad növelésével valamint egy mobil térelválasztó ipari kapu megépítésével valósult meg, amely a jelentős közösségi rész növekedésen túl az átszellőztethetőség, a közösségi, akusztikai és optikai élmények jelentős fejlődését hozta magával. Ez az átépítés vonta magával az összes többi fejlesztés szükségességét is, amellyel az aktuális jogszabályi előírásoknak is megfelel az épület.

A projekt keretein belül megvalósult a Rocktár Élőzenei Bázis katasztrófa- és tűzvédelmi fejlesztése. Az egész klub területén hő- és füstérzékelős tűzjelző hálózat és a hozzá tartozó vezérlőközpont került kiépítésre. A menekülési útvonalak száma duplájára nőt és tűzálló ajtókkal lett ellátva. A koncertterem teljes egészében mennyezeti tűzálló hangszigetelést kapott. A menekülési útvonalak mindegyikén akadálymentes rámpák kerültek kiépítésre.

További jelentős mérföldkő valósult meg a szociális helyiségek, az épületgépészet és az akadálymentesítés terén, amely során akadálymentes főbejárat, akadálymentes WC, mosdó, pelenkázó és mobil indukciós hurok került kiépítésre. Az élőzenei bázis férfi-női WC-inek száma megduplázódott és teljes felújításon esett át egészen a gerincvezetékek cseréjétől az új fülkerendszerig. Új személyzeti mosdó, tusoló és konyha is épült. Jelentős fejlesztés továbbá, hogy a szociális helyiségeket, oktató és próbatermeket magába foglaló részleges központi fűtés rendszer valósult meg az oktatói és tanulói váróterem részen.

A koncertteremtől függetlenül, a másik épületszárnyban működő képzőművészeti galéria funkcionális tere is jelentősen növekedett egy új, emeleti kiállítóterem, a hozzá tartozó lépcső, új vizesblokk, játszó és pelenkázószoba kiépítésével.

A projekt fő célja megvalósult az akcióterületen működő civil szervezetek, közintézmények infrastrukturális hátterének és eszközigényeinek minőségi fejlesztésével. A beruházással felújított infrastruktúra költséghatékonyabb módon történő koncertszervezést és képzőművészeti galéria működtetést tesz lehetővé a jövőben.

Támogatás összege: 30.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt befejezési dátuma: 2021. augusztus 31.
A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00294

A Rocktár Élőzenei Bázis és a www.rocktar.hu oldal üzemeltetője a Plain-Rock Egyesület. A webhelyen szereplő együttesek logói az együttesek tulajdonát képezik. A galériában található képek amennyiben másként nincsenek megjelölve, a Rocktár tulajdonát képezik. A fórumban a látogatóktól elhangzó vélemények nem tükrözik a Rocktár hivatalos álláspontját.

Goods Market Kunsági Éden Rollsped
Bőrruházat javítás DIGAMMA.HU Informatikai Kft. e-Zene EzVíz Félegyházi Közlöny HZ Trans Heraklith KnaufInsulation
Metálindex Peavey Cort Artbeat Radio Smile Rockbook Online Rockmagazin Sirius Rádió S Motorshop Szabo Tuzep Szuperinfó
Antibandita Kft.